Padlizsánkrém ("vinettás kenyér")
sponsored links
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Szerintem friss kenyérrel, sonkával és paprikával a legfinomabb. :)
- 2-3 db padlizsán
- 1 kis hagyma
- 1-2 tojás
- étolaj
- citrom
- só
- õrölt feketebors
Elkészítés:
- 2-3 padlizsánt megsütünk így.
- A megsült, megtisztított padlizsánt egy kisebb hagymával összeturmixoljuk.
- Majonézt készítünk. A tojássárgákat kicsit kikavarjuk, majd hozzáfacsarunk pár csepp citromlét. Ezután mehet az olaj: lassanként adagoljuk és fokozatosan kevergetjük. Addig folytatjuk, amíg elkészül a kívánt mennyiségû majonéz.
- Az összeturmixolt padlizsánt a majonézhez adjuk, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük, hogy teljesen homogén legyen.
- Legjobb, ha pár órára (vagy egy éjszakára) hûtõbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Friss kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.
- Szerintem friss kenyérrel, sonkával és paprikával a legfinomabb. :)